Materials:
- Midó de blat de moro (maizena)
- Aigua
- Vinagre blanc
- Glicerina
- Cassola
- Recipient de material antiadherent
- Una cullera
- Foc
Afegeix una cullerada sopera de midó de blat de moro o Maizena a la cassola. Després, afegeix unes quatre cullerades d’aigua i remou la barreja resultant fins que el midó estigui completament dissolt. Fet això, afegeix una cullerada de glicerina i una altra de vinagre i torna a remoure la barreja.
Quan tinguis la barreja, posa a escalfar el foc i situa l’olla al damunt perquè s’escalfi a foc lent. Et recomanem que continuïs removent la barreja mentre s’escalfa, utilitzant una cullera d’algun material antiadherent que no condueixi la calor o de fusta. Continua fins que obtinguis una massa més compacta i deixi de bullir el líquid. Quan això passi, retira l’olla del foc. Durant el procés, vés amb compte que el líquid no arribi a evaporar-se.
Una vegada estigui llesta la pasta, escull un recipient antiadherent on la puguis deixar assecar.
Quan s’hagi refredat una mica, dóna-li a la massa la forma final que tu desitgis. Quan es refredi del tot, et serà molt difícil modificar el seu aspecte, per la qual cosa si vols crear una forma determinada, aquest és el moment.
Busca un lloc sec i deixa’l entre dos o tres dies per a assecar-se del tot.
Un cop controles el procés pots afegir sobrants que tens per casa com el marro del cafè, espècies, closca d’ou…