Sabó-esponja de llana

Materials:

  • Llana d’ovella
  • Sabó en pastilla
  • Bol d’aigua
  • Tovallola
  • Mitjó

Agafa la llana en brut. En aquest cas la Laia té les ovelles acabades d’esquilar. Si tens llana no treballada, el primer que has de fer és cardar la llana, i seguidament pentinar-la. Si ja tens la llana pentinada, podem passar al següent pas.

Comença a col·locar la llana a sobre d’una pastilla de sabó. Separa fins flocs del cabdell i ves col·locant-los damunt del sabó, primer en una direcció i després a la contrària.

Quan ja has col·locat la llana, has de llençar aigua calenta per sobre, amb suavitat. Quan la llana està mullada és el moment d’emmotllar-la amb les mans al sabó i capgirar-la per fer l’altra cara. Aquest procés es repeteix entre 3 i 4 vegades, o més, depenent del gruix que vulguis. 

Fixa’t bé que el sabó estigui completament cobert per la llana per tots els costats de manera uniforme. Col·loca el mitjó a la mà per introduir el sabó al seu interior. Fes-ho amb delicadesa, perquè no es descol·loquin les fibres. Un cop tinguis el sabó-esponja dins el mitjó, comença a fer-li un “massatge” molt suaument, llençant aigua calenta de tant en tant. Fes-ho durant uns 10 minuts aproximadament. Repeteix el procés aquesta vegada com si ens rentessim les mans.

Treu el sabó del mitjó i fica’l en aigua, escorre’l amb compte i després embolica’l en un drap o tovallola per retirar l’excés d’aigua i deixar-lo assecar.