Amanida de quinoa, remolatxa i formatge

Ingredients:

  • 1 tassa de quinoa blanca o vermella
  • 3 remolatxes petites o 2 mitjanes
  • 100 g de formatge feta o formatge de cabra
  • 1 alvocat
  • El suc i la ratlladura d’una llimona
  • ½ tassa de llavors de gira-sol i carabassa sense torrar
  • ½ tassa de nous sense torrar
  • 1 tassa de ruca o d’espinac
  • Algunes fulles de menta fresca, coriandre i alfàbrega
  • Oli d’oliva extra
  • Sal

Neteja bé les remolatxes (sense pelar) i posa-les a bullir en una olla amb abundant aigua. Estaran llestes en aproximadament 25-30 min, fes la prova amb la forquilla i si entra fàcilment, significa que ja estan. Un cop cuites, tira l’aigua i deixa refredar una mica abans de pelar-les.

Mentre bullen les remolatxes, renta i escorre la quinoa i posa-la a bullir amb 2 tasses d’aigua i una mica de sal. Quan comença a bullir, tapa l’olla i deixa que es cuini a foc mitjà uns 15 min (mira les indicacions del paquet). Passat el temps, posa la quinoa en un colador i passa-la per aigua freda per a refredar-la i escorre molt bé.

En una paella o al forn, posa les llavors amb les nous i torra-les a foc mitjà durant uns 7 min o fins que notis que s’estan torrant (quan comencen a torrar-se no paris de barrejar perquè no es cremin). Quan estan, apaga el foc i deixa refredar.

Agafa un bol gran i posa la quinoa cuita, la remolatxa pelada i tallada a daus, les llavors torrades i tallades una mica, el suc de llimona fresca i la ratlladura de mitja llimona, les fulles d’herbes aromàtiques fresques tallades finament, oli d’oliva, sal i mescla tot bé.

Pela i tala a daus l’alvocat i afegeix-lo al bol.

Talla o desgrana el formatge i afegeix-lo al bol.

Afegeix també les fulles fresques de ruca o d’espinacs, mescla tot junt, ajusta de sabor si és necessari i serveix.