Ingredients:
- 1/2 carabassa
- 3 pastanagues
- 1 patata gran
- 3 porros (o 1 ceba)
- 1 tros d’uns 5 cm o més de gingebre fresc
- 1 cullerada de curri en pols
- 1 cullerada de canyella en pols
- 1/2 cullereta de llavors de comí (no passa res si no les tens)
- 1 llauna de llet de coco tipus thai o aigua o brou de verdura
- el suc de 1/2 llima o de 1/2 llimona
- oli d’oliva o ghee
Renta la carabassa, les pastanagues i el porro i talla tot a trossos no gaire grans. Pensa que si els deixes molt grans trigarà a cuinar-se. En una olla (he utilitzat una de ferro colat) posa unes 5 cullerades d’oli d’oliva, després les llavors de comí, el curri en pols, el gingebre pelat i tallat en trossos o a tires i salta una mica perquè deixin les aromes.
Afegeix a l’olla els porros i deixa’ls cuinar uns 4 min. Remena de tant en tant.
Afegeix la carabassa pelada i tallada en trossos, les pastanagues i mescla. Deixa que es cuinin uns 4 min més barrejant sempre. Si necessari, afegeix més oli d’oliva.
En aquest punt afegeix la llauna sencera de coco o l’aigua o el brou. El líquid hauria de cobrir la verdura.
Cobreix i deixa cuinar a foc mitjà fins que notis que tota la verdura està cuinada.
Afegeix el suc de llima, sal a gust, la canyella en pols i el pebre negre. Mescla.
Apaga el foc i amb l’ajuda d’una batedora de mà tipus túrmix, tritura tot molt bé fins a obtenir una crema homogènia.
Per damunt hi pots afegir llavors torrades, formatge tipus feta, herbes aromàtiques etc.